Dulcey tærte med jordbær

Dulcey tærte med jordbær

Dulcey tærte med jordbær

Tærtebund

  • 60 g smør
  • 45 g flormelis
  • 15 g mandelmel
  • 1/2 æg
  • 1 nip salt
  • 120 g hvedemel

Rør smør, flormelis, mandelmel, salt, mel og det halve sammenpisket æg, i en røremaskine.

Saml dejen til en kugle og dæk den med husholdningsfilm og sæt den på køl mindst 2 timer.

Rul herefter dejen ud i 3 millimeter tyk, mellem stykker bagepapir. Beklæd en tærtering sat på bagepapir eller en tærteform med løs bund med dejen og prik bunden med en gaffel.

Læg et stykke bagepapir i bunden af tærteformen og fyld med tærtebagekugler. Bag bunden ved 170 grader i 10 min. Fjern herefter tærtebagekugler og bagepapir og bag tærtenbunden i yderligere 5 minutter til bunden er gylden. Afkøl helt.

 

Dulcey chokolade mousse

  • 120 g dulcey chokolade (Valhrona)
  • 1 dl sødmælk
  • 1 ark husblas
  • 2 dl piskefløde

Udblød husblas i koldt vand.

Kom hakkede Dulcey chokolade i en skål. Opvarm sødmælken og hæld den over chokoladen. Rør til chokoladen er opløst.

Vrid husblassen fri for vand og kom den i den varme chokolade/mælke blanding. Afkøl til stuetemperatur.

Pisk imens fløden til skum og vend den i chokoladeblandingen. Hældes i tærteformen og sættes på køl til moussen har sat sig.

 

Jordbær gele

  • 100 g jordbær (evt. jordbær fra frost)
  • 25 g sukker
  • 1/4 tsk agar agar

Jordbærrene skæres i mindre stykker og koges i en lille gryde med sukkeret. Si jordbærrene. Pisk agar agar ud i jordbærsaften. Kommes i en skål på køl.

 

Dulcey glaze 

  • 1 ark husblas
  • 100 g fløde
  • 20 g vand
  • 125 g Dulcey chokolade
  • 1 spsk neutral olie

Opblød husblassen i koldt vand.

Hak chokoladen i mindre stykker og kom den i en skål. Opvarm fløden og vand. Tag gryden af varmen og kom olie i, hvorefter husblassen opløses heri.

Hæld den varme blanding over chokoladen og pisk med en stavblender til en ensartet masse.

Afkøl til stuetemperatur.

Samling af kagen

Dulceyglazen hældes i et jævn lag over tærten. Gentag evt. for en tykkere glaze. Sæt tærten på køl til glazen har sat sig.

Dekorere med jordbær gele, friske jordbær og mynteblade og skovsyre.

 

 

 

 

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *