blåbær, kokos og hvid chokolade mousse kage

11. MARTS 014

opskrift

mandelbund
60 g mandelmel
40 g flormelis
2 spsk hvedemel
3 æggehvider
50 g sukker
1/2 tsk vanillesukker

hvid chokolademousse
4 blade husblas
4 dl sødmælk
270 g hakkede hvid chokolade
2 1/2 dl piskefløde

blåbærgelé
2 blade husblas
150 g blåbær
1 spsk citronsaft

kokosmousse
1/2 dl kokosmælk
1 1/2 dl piskefløde
150 g hakkede hvid chokolade

blåbærmousse
2 æggehvider
50 g sukker
1 dl blåbær juice (blåbær koges og sies)

Friske blåbær og spiselige blomster

Fremgangsmåde:
mandelbund: tænd ovnen til 180 grader. mandelmel, flormelis og hvedemel blandes i en skål

pisk æggehvider og sukker i en anden skål. Tilsæt vaniljesukker og fold forsigtig melblandingen i æggehviderne

Tegn en cirkel på 18 cm på et stykke bagepapir på en bageplade og fordel blandingen herpå

bag bunden gyllen i ovnen i ca 15 minutter. Afkøl og sæt i en bagering

hvid chokolademousse

hæld mælk i en skål og opløs husblas heri i ca. 10 minutter. Hæld blandingen i en lille gryde og varm op uden at koge

Kom hakket chokolade i en skål og hæld den varme mælk over. Lad chokoladen smelte. Pisk forsigtigt blandingen sammen og afkøl til stuetemperatur

Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen

hæld moussen i bageringen med mandelbunden(du kan med fordel dække mandelbunden med lidt mousse og sætte på køl til moussen er let sat, da moussen er lidt tynd. Hæld herefter resten af moussen over mandelbunden) og sæt den i køleskabet i et par timer

Blåbærgele

opblød husblassen i vand i ca. 5 minutter

kom blåbær, citronsaft og vand i en gryde og vrm det op til kogepunktet. Pres blandingen igennem en si og bland det med husblassen, så den smelter. Afkøl blandingen til stuetemperatur og hæld den over chokolademoussen. Sæt kagen tilbage i køleskabet

Kokosmousse

hæld kokosmælk og fløde i en gryde og varm det op, uden at koge

kom hakket hvid chokolade i en skål og hæld den varme mælkblanding over, så chokoladen smelter. Sæt skålen i køleskabet i et par timer

pisk kokosmoussen op og kom den i en sprøjtepose med rund tyl

blåbærmousse

Pisk æggehvider og sukker stive. Vend forsigtig blåbærjuicen heri. Kom blåbærmoussen i en sprøjtepose med rund tyl

saml lagkagen

fjern bageringen. Fordel friske blåbær på kagen. Lav små toppe af kokosmoussen og blåbærmoussen på kagen. Pynt med spiselige blomster

Follow

3 thoughts on “blåbær, kokos og hvid chokolade mousse kage

  1. Hejsa

    Kan jeg få opskriften på denne kage og Rockstar Banankagen ?

    Tak på forhånd.

    Mvh
    Charlotte

    • Hej Charlotte
      Så er opskrifterne på kokos mousse kagen og Rockstar Banankagen lagt på bloggen.
      Rigtig go fornøjelse:-)
      Mange Hilsner
      Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *