Blodappelsin Cookie

Blodappelsin Cookie

Med et smut til Spanien i forbindelse med mit arbejde gav det lejligheden  til det helt store indkøb af spanske lækkerier. Bl.a blodappelsiner som jeg har brugt til denne shortbread cookie.

Appelsinskal i dejen og appelsin saft i glasuren. Nem og hurtig at lave.

Prøv den og dekorere med chokolade perler.

Shortbread

110 g smør, stuetemperatur

50 g flormelis

1 tsk vanillesukker

1 spsk revet blodappelsinskal

1/2 tsk salt

200 g hvedemel

Rør smør, flormelis, vanillesukker og revet appelsinskal godt sammen. Tilsæt mel og salt og rør til en ensartet dej.

Tryk dejen i en 23 cm springform beklædt med bagepapir. Brug evt. et glas til at trykke dejen ensartet ned i springformen.

Sættes på køl i 1 time.

Prik herefter dejen med en gaffel og bag den i 15-20 minutter ved 180 grader til bunden er gylden.

Skær bunden ud i 8-10 stykker mens den stadig er varm. Afkøl helt.

Glasur

Rør en glasur af flormelis og saft af blodappelsin. Fordel glasuren på shortbread bunden og pynt med chokolade perler fra Valrhona og spiselige blomster.

Tip

Rør evt. spiselig farve i glasuren, hvis du ønsker en mere lyserød farve.

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *