Blodappelsin Cookie
Med et smut til Spanien i forbindelse med mit arbejde gav det lejligheden til det helt store indkøb af spanske lækkerier. Bl.a blodappelsiner som jeg har brugt til denne shortbread cookie.
Appelsinskal i dejen og appelsin saft i glasuren. Nem og hurtig at lave.
Prøv den og dekorere med chokolade perler.
Shortbread
110 g smør, stuetemperatur
50 g flormelis
1 tsk vanillesukker
1 spsk revet blodappelsinskal
1/2 tsk salt
200 g hvedemel
Rør smør, flormelis, vanillesukker og revet appelsinskal godt sammen. Tilsæt mel og salt og rør til en ensartet dej.
Tryk dejen i en 23 cm springform beklædt med bagepapir. Brug evt. et glas til at trykke dejen ensartet ned i springformen.
Sættes på køl i 1 time.
Prik herefter dejen med en gaffel og bag den i 15-20 minutter ved 180 grader til bunden er gylden.
Skær bunden ud i 8-10 stykker mens den stadig er varm. Afkøl helt.
Glasur
Rør en glasur af flormelis og saft af blodappelsin. Fordel glasuren på shortbread bunden og pynt med chokolade perler fra Valrhona og spiselige blomster.
Tip
Rør evt. spiselig farve i glasuren, hvis du ønsker en mere lyserød farve.