Cheesecake med blodappelsin

image

Juletid er appelsintid.

Det bugner med søde appelsiner hos grønthandleren i denne tid.

Den skønne og meget farverige orange farve er helt fantastisk…ja, den ser næsten kunstig ud og sætter gang i farvesansen.

Smagssansen bliver der også sat gang i med denne cheesecake med blodappelsiner.

Blodappelsiner kan være lidt af en udfordring at finde, men almindelige appelsiner kan også sagtens bruges. De smager alle helt fantastiske på denne tid på året.

Så spis løs?

Du får her opskriften på en cheesecake, som altid er en favorit hos kageelskere. Tilsæt kanel i kiksebunden, det giver en ekstra julesmag.

image

Cheesecake med blodappelsin 

Bund

  • 100 g digestive kiks
  • 50 g smør
  • 2 tsk kanel

Kom kiksene i en frysepose og knus kiksene til rasp, evt. med en kødhammer. Smelt smørret og rør det sammen kiksene og kanel. Kiksedejen kommes i en springform på 15 cm eller i en kagering på en tallerken eller kagefad.

Tryk kiksedejen godt ned i bunden og sæt den på køl, mens du laver fyldet.

 

Flødeostcreme

  • 200 g flødeost
  • 50 g sukker
  • 1 dl fløde
  • 1 dl blodappelsinsaft
  • skal af 1/2 øko appelsin
  • 2 blade husblas
  • 1 tsk vaniljepulver

Udblød husblassen i en skål med koldt vand.

Lun appelsinsaften i en gryden og smelt husblassen heri.

I en skål piskes flødeost, sukker, appelsinskal og vaniljepulver grundigt sammen. Hæld den lune appelsinsaft med den opløste husblas i og pisk til en ensartet creme.

Pisk fløden i en skål for sig og vend den i cremen.

Hæld flødeostcremen  over kiksebunden og sæt den på køl 3-4 timer til flødeostcremen har sat sig.

 

Gelé

  • 100 ml blodappelsinsaft
  • 50 g sukker
  • 2 blade husblas

Udblød husblassen i en skål med koldt vand.

Opvarm blodappelsinsaften med sukkeret til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det køle til stuetemperatur  inden den udblødte husblas røres i.

Hæld geléen  over flødeostcremen og sæt kagen på køl til geléen har sat sig. Ca. 2 timer.

Ved servering pyntes kagen med små stykker af blodappelsin, skal af blodappelsin, skovsyre og toppe af flødeskum.

image

 

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *