chokolade tærte med påskeæg

kage marts 2015 079

det bliver ikke sødere end denne chokolade tærte i påskeversion

kage marts 2015 084

opskrift

bund

110 g smør

110 g flormelis

45 g mandelmel

210 g hvedemel

1 æg

chokolade fyld

100 g mørk chokolade 70%

60 g smør, stuetemperatur

60 g mandelmel

90 g æggehvider

75 g sukker

45 g hvedemel

chokolade glasur

150 g hakket mørk chokolade

150 ml piskefløde

70 g sukker

60 g smør

vand

pynt

små påskeæg

 Fremgangsmåde

bund

  • ælt smør, mandelmel og hvedemel sammen. tilsæt tilsidst ægget og saml hurtigt dejen. form dejen til en kugle og sæt den på køl i 30 minutter
  • tænd ovnen på 160 grader
  • rul dejen ud til den er ca. 3 mm i tykkelse og udstik cirkler af 12 cm af dejen. tryk cirklerne ud i 8 stk 10 cm forme. sæt på køl i 10 minutter ,før de bages i 10-12 minutter

chokolade fyld

  • smelt chokoladen over vandbad og tilsæt smørret, derefter mandelmel. pisk æggehviderne stive og tilsæt gradvis sukkeret
  • fold de piskede æggehvider i chokoladen og hvedemel
  • fyld de forbagte forme 2/3 op med chokolademassen og bag i 3-4 minutter

chokolade glasur

  • kom den hakket chokolade i en skål
  • opvarm fløde, smør og sukker til sukkeret er opløst
  • hæld flødeblandingen over chokoladen og tilsæt lidt vand til en skinnende masse
  • dæk de bagte tærter med glasuren og pynt med små påskeæg

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *