citron marengs cheesecake

maj 2015 236

maj 2015 231

opskrift

bund:

300 g digestive kiks
150 g smeltet smør

fyld:

6 blade husblas
300 g flødeost
250 g ricotta
1 1/2 dl creme fraiche
100 g sukker
skal og saft fra 2 citroner

marengs:

150 g sukker
60 ml glukose sirup
3 æggehvider

fremgangsmåde

bund

en 23 cm springform eller kagering fores indvendig med bagepapir
kom digestive kiksene i en stor frysepose og knus dem fint med en kagerulle, kommes herefter i en skål
rør den smeltede smør sammen med de knuste kiks
pres blandingen i bunden og siderne i kageformen

fyld

blødgør husblas i rigeligt vand
i en stor skål piskes flødeost, ricotta, creme fraiche og sukker til en tyk hvid masse og tilsæt citronskal
citronsaft og 60 ml vand opvarmes over et vandbad hvori husblas tilsættes
det hele blandes sammen og hældes over kiksebunden
stilles på køl 3-4 timer

marengs

opvarm sukker, sirup og 4 spsk vand i en lille gryde indtil sukkeret er opløst
pisk æggehviderne stive
fortsæt med at piske og hæld den varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle og fortsæt med at piske i ca 10 minutter
kom marengsen i en sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt små toppe på kagen
brænd marengsen med en gasbrænder

kagen kan snildt mætte 10 sukkerglade munde

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *