Græsk yoghurt is

image

Græsk yoghurt is

Sommeren er for alvor igang. Sol, varme, sommer….

Keep it coming.. kan simpelthen ikke få nok.

Aldrig har vi grillet så meget, vandet haven og hygget så meget på terrassen, som de sidste par uger.

Flere og flere planter kommer til på terrassen og jeg nyder hver og en.

Med denne lækre sommervarme følger selvfølgelig også hjemmelavet is.

Ikke nok er denne is-dessert en fryd for øjet med disse vidunderlige naturlige farver i lilla pastel farver, men græsk yoghurt is med vandmelon, blommer og blåbær er den absolut bedste combi. Prøv den, efter en omgang grillmad, her i sommervarmen.

 

Græsk yoghurt is

150 g blåbær

150 g vandmelon

150 g blommer

3 x 75 g sukker

citronskal af 1 citron

3 x 250 g græsk yoghurt 10%

10 havrekiks, blendede til rasp

 

Kom blåbær, 75 g sukker og lidt citronskal i en gryde og kog op til blåbærrene brister og afgiver saft. Si herefter blåbærrene og afkøl helt.

Pisk græsk yoghurt i den afkølede blåbærsaft og kør blåbæryoghurten i en ismaskine. Hæld blåbær is i en 1 liters form beklædt med husholdningsfilm drys med halvdelen af havrekiks raspen og frys i ca. 1 time eller til isen er fast.

 

Gentag samme fremgangsmåde med blommerne.

 

Skær vandmelon i mindre stykker og bland med sukker. Blend vandmelon et par minutter, og si kernerne fra. Pisk græsk yoghurt i og kør vandmelonblandingen på ismaskine.

Hæld til sidst vandmelon is i formen og sæt isen tilbage i fryseren til næste dag.

Is nok til 8-10 personer

Velbekomme??

 

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *