Granatæble/pistacienødde cheesecake

image

Granatæble-pistacienødde cheesecake

I sæson lige nu er granatæblet.

Ikke alene smager det fantastik, og har den smukkeste pink farve. Granatæblet kan bruges i alverdens sammenhænge. Blandt andet i salaten, som drys på din skyr om morgenen, og som her i bagværk.

Cheesecake kan laves i et utal af variationer. Her en udgave med granatæble og pistacienødder.

Opskrift

Bund:

100 g digestive kiks

50 g smeltet smør

Fyld:

1 granatæble

75 g sukker

1/2 vaniljestang

1 1/2 husblas

300 g flødeost

Pynt:

Hakkede pistacienødder

Kerner fra granatæble

Fremgangsmåde

Kom kiksene i en foodprocessor og blend dem fine. Kom den smeltet smør i og rør godt sammen. Fordel kikseblandingen i en 18 cm tærteform med løs bund, i bunden og op af siderne. Sæt på køl, mens du laver fyldet.

Pres saften ud af granatæblet og kom den i en gryde med sukkeret og kornene fra vanillestangen. Koges ind til der er ca. 75 ml granatæblesaft.

Blødgør husblassen i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Opløs husblassen i den nu lune granatæblesaft og rør den med flødeosten der til sidst hældes i tærteformen.

Sæt cheesecaken på køl 3-4 timer eller til næste dag.

Ved servering pyntes med de små ‘granater’ og hakkede pistacienødder.

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *