Green Tea Kage

image

imageGreen Tea kage

…og meget mere. Bunde af pistacie, smørcreme og hvid chokolade kugler fyldt med den lækreste lakrids creme og selvfølgelig rigeligt med Matcha green Te pulver.

Er du blevet helt grøn af misundelse, så følger opskriften her, prøv den.

Pistaciebunde

  • 60 g pistaciemel
  • 60 g flormelis
  • 1/2 tsk Matcha green tea pulver
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk smeltet smør
  • 2 æg
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk sukker

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 230 grader.

I en skål blandes pistaciemel, flormelis, Matcha green tea pulver, hvedemel, smeltet smør og pisk blandingen godt sammen.  Tilsæt herefter de 2 hele æg.

Æggehviden pisket stiv i en skål for sig og vendes i pistacieblandingen sammen med sukkeret.

Fordel blandingen i 2 kvadratiske forme/rammer uden bund (13X13 cm), der er sat på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bundene midt i ovnen i ca. 7 minutter.

Afkøl.

 

Smørcreme

  • 75 g smør, stuetemperatur
  • 75 g flormelis
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 150 g flødeost

Smørret piskes hvidt, hvorefter flormelis og vaniljepulver tilsættes.

Flødeosten piskes i. Pisk ikke mere end ca. 1 minut.

 

Hvid chokolade halvkugler

Smelt hakkede hvid chokolade over vandbad og hæld den smeltede chokolade i en chokoladeform af halvkugler af 3 cm i diameter.

Der skal bruges 3-4 halvkugler.

Sæt formen i køleskabet til chokoladen har sat sig og kan vendes ud.

 

Lakridscreme

  • 75 g hvid chokolade
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 spsk lakridssirup ( jeg har brugt sød lakridssirup fra Lakrids by Bülow)

Kom den hakkede hvide chokolade i en skål. Kom piskefløden og lakridssirup i en lille gryde og varm op til kogepunktet.

Hæld den varme piskefløde og lakridssirup over den hakkede chokolade og lad stå i 5 minutter uden at rører rundt.

Rør herefter chokolade/flødeblandingen til en ensartet creme. Stil på køl i min. 2 timer.

Pisk chokoladen op til den bliver stiv og fyld i chokolade halvkuglerne.

Pynt

Matcha green tea pulver

Hakkede grønne pistacienødder

Rød skovsyre

Sølvstøv ( jeg har brugt sølvstøv fra Mill&Mortar)

 

Sammensætning

Smør smørcreme på den ene bund og sæt den anden ovenpå. Smør hele kagen med smørcreme på siderne og toppen.

Sæt de lakridsfyldte chokolade halvkugler på toppen. Smør et tyndt lag smørcreme på halvkuglerne.

Drys toppen af kagen med Matcha green tea pulver, brug evt. en te si.

Kom de hakkede grønne pistacienødder på siderne af kagen.

Drys let med sølvstøv og dekorere med rød skovsyre.

 

 

Follow

2 thoughts on “Green Tea Kage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *