Hindbær og valnødde mousse kage

image

 

Hindbær og valnødde mousse kage

En pink dessert kage med hindbær mousse med hele hindbær, på en valnøddebund. Pyntet med endnu flere friske hindbær og hindbærcrumble. Med en chokoladesprøjte har kagen fået en fløjlsagtig finish med pink farvet hvid chokolade.

Der findes et utal af meget dyre chokolade sprøjtepistoler. En billigere løsning er en Wagner maler sprøjte, der fungere helt perfekt. Det kræver et godt afdækket område, før chokolade sprøjtningen påbegyndes. Dæk godt med plastic i et aflukket område. Men det betaler sig, kagen får en helt fantastisk finish.

Alt i alt en hel del girlie, pink kage. Et godt bid i valnøddebunden, friskhed i hindbærmoussen og sødme fra den hvide chokolade.

Du får opskriften lige her;

Valnøddebund

  • 2 æg
  • 75 g flormelis
  • 20 g smeltet smør
  • 100 g valnøddemel

I en skål piskes æggeblommerne med flormelis.

Tilsæt den smeltet smør.

Rør valnøddemel i.

I en anden skål piskes æggehviderne stive og vendes i til en ensartet masse, der hældes ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bages 10 minutter eller indtil gylden ved 200 grader.

Valnøddebunden afkøles inden den udstikkes til en 18 cm cirkel.

Hindbærmousse

  • 200 g hindbær + 50 g hindbær
  • 2 pasteuriserede æg
  • 50 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 1/2 blade husblas
  • 2 dl fløde

Udblød husblassen i en skål med rigeligt koldt vand.

Kom 200 g hindbær i en lille gryde og giv dem et opkog. Hindbærrene sies gennem en sigte og lad dem køle lidt af.

Husblassen opløses i hindbærrene.

Smelt chokoladen over vandbad.

I en skål piskes æggene med sukker og kornene fra vaniljestangen.

Herefter piskes den smeltede chokolade i og dernæst hindbærrene med husblassen.

Fløden piskes til skum og vendes i hindbærblandingen.

50 g hindbær vendes i til sidst.

Moussen hældes i en 18 cm silikoneform og sættes i fryseren natten over.

Jeg har brugt en silikoneform fra Silikomart, Armonia, den kan b.la købes her://www.kunstogkokkentoj.dk

Pink chokolade spray

  • 100 g hakkede hvid chokolade
  • 100 g kakaosmør
  • Pink frugtfarve

Chokoladen og kakaosmør smeltes over et vandbad og røres godt sammen.

Rør den pink frugtfarve i og si chokoladeblandingen.

Chokoladeblandingen skal have en temperatur på 35-40 grader før den hældes i en chokolade sprøjtepistol.

Pynt 

Friske hindbær

Hindbærcrumble

Pink støv

Den frosne hindbærmousse tages ud af formen og sættes på valnøddebunden.

Sprøjt den farvede hvide chokolade med chokolade sprøjtepistolen jævnt over hele kagen. Hold sprøjtepistolen vandret og drej kagen, så der kommer et jævnt chokoladelag.

Dekorere med friske hindbær langs kanten af kagen og drys med hindbærcrumble og Pink støv, fås hos Mill&Mortar.

image

 

 

 

 

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *