Ingefærstykker

image

Verdens bedste julesmåkager…

Intet mindre end de bedste småkager du kan bage til jul.

De har en sprød bund med et strejf af ingefær. En chewy og blød karamel top med jordnødder.

Ingefærstykkerne husker jeg fra min barndom, da min mor bagte dem hver jul.

Nu er de på min to-do liste over småkager, jeg bager til min familie, hver eneste jul.

Ingen jul uden ingefærstykker her i familien.

 

Ingefærstykker

Bund

  • 200 g smør
  • 200 g brun farin
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 nip salt

Hvedemel, bagepulver, stødt ingefær og salt sigtes. Tilsæt brun farin og smuldre smørret i og ælt det hele godt sammen.

Dejen trykkes ned i en bradepande (ca. 30×25 cm) beklædt med bagepapir.

Bages ved 200 grader i 30 minutter.

Fyld

  • 50 g smør
  • 4 spsk mørk sirup
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 150 g usaltede jordnødder, hakkede

Smør og sirup smeltes i en gryde.

Tilsæt flormelis, ingefær og hakkede jordnødder.

Kog op og hældes over kagen, mens den stadig er varm.

Skæres ud i små firkanter, mens kagen stadig er varm.

 

Forkæl dine kære i julen med verdens bedste

julesmåkager

 

Glædelig Jul

 

image

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *