kokos mousse kage

kage marts 2015 125

kage marts 2015 149

Kokos mousse kage med sprøde kokoschips, der passer godt som et sødt punktum efter påskefrokosten eller bare en sød forkælelse i påskeferien.

 

Bund

70 g hvedemel

4 spsk majsstivelse

2 hele æg

2 æggeblommer

100 g sukker

1 tsk vanillesukker

1/4 tsk salt

3/4 dl neutral olie

3/4 dl kokosolie

kokos mousse

3 blade husblas

2 1/2 dl kokosmælk

75 g sukker

2 tsk rom

1 nip salt

2 1/2 dl piskefløde

pynt

kokosmel og kokoschips

fremgangsmåde

BUND

  • tænd ovnen til 190 grader
  • smør en 15 cm kageform
  • bland mel og majsstivelse i en skål
  • pisk æg, æggeblommer, sukker, salt og vanillesukker sammen. skal piskes i ca. 5 minutter til en tyk masse.
  • fold melblandingen i æggemassen
  • tilsæt de 2 olier til sidst
  • hæld blandingen i den smurte bageform og bag i ca. 25-30 minutter.
  • placér den afkølede kagebund i en 15 cm kagering

MOUSSE

  • læg husblasbladende i blød i koldt vand i ca. 10 minutter
  • kokosmælk, sukker, rom og salt varmes op i en lille gryde til sukkeret er opløst. hældes herefter i en skål, hvorefter husblasbladene en efter en tilsættes. nedkøles til stuetemperatur
  • pisk fløden til skum. fold den piskede fløde i den tempereret kokosmælkblanding. Hældes i en silikoneform og sættes på køl 3-4 timer eller natten over.
  • Moussen sættes forsigtig på bunden.

Ved servering drysses med kokosmel og pyntes med kokoschips

 

 

 

Follow

10 thoughts on “kokos mousse kage

  1. Hej. Den ser virkelig god ud den mousse kage.
    Jeg tænkte på om moussen ikke kan lægges på kagebunden i kageringen? Og derefter sættes på køl ? Altså lige efter man har lavet moussen.

    • Hej Daniella
      Jo, du kan sagtens komme den færdige mousse direkte på den afkølede kagebund, i en kagering.
      Go’ bagelyst
      Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *