peanut og chokolade tærte

nikon 17 maj 2015 090

jeg er helt peanuts med denne tærte. peanuts og peanutbutter og lækker mørk chokolade. en fyldig tærte, prøv den med en god kop kaffe. måske bliver du også nuts.

nikon 17 maj 2015 082
opskrift

tærtedej

100 g sukker

120 g smør, stuetemperatur

1 æg

150 g hvedemel

50 g kakao

1 nip salt

2 spsk piskefløde

1 tsk vanillesukker

 

karamel

60 g sukker

15 g smør

2 spsk vand

125 g peanuts, finthakkede

1/2  spsk glukosesirup

1/2 tsk salt

1/4 tsk natron

 

fyld

3 dl piskefløde

150 g mørk chokolade, finthakkede

100 g peanutbutter

1 nip salt

 

tærtebund: pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt ægget. bland hvedemel, kakao, vanillesukker og salt i en skål og tilsæt det gradvist i smørblandingen skiftevis med fløden, mens der stadig piskes. kom tærtedejen i husholdningsfilm og kom den i køleskabet mindst 1 time eller natten over. rul tærtedejen ud og kom den i en 20X30 cm aflang tærteform, trim kanterne til. kom bagepapir over tærteformen og fyld den med tørrede bønner. bag i 20 minutter ved 180 grader. fjern herefter bønnerne og bagepapir og bag videre i 10 minutter. afkøl.

Karamel: kom sukker, smør, glukosesirup, og vand i en lille gryde og bring det i kog. rør i gryden indtil karamellen begynder at blive gylden. skrue ned for varmen og tilsæt natron, salt og peanuts. rør godt rundt til en ensartet masse. hæld massen ud på en silikone måtte eller bagepapir og afkøl. Hak herefter peanutkaramellen fint.

Fyld: opvarm peanutbutter i en lille gryde, så den bliver flydende. fordel 2/3 af peanutbutteren i bunden af tærten og kom den finthakkede karamel herpå. opvarm piskefløden til kogepunktet og hæld den over chokoladen i en skål og tilsæt salt og lad stå i 10 minutter. pisk herefter fyldet og hæld det i tærteformen. kom den resterende flydende peanutbutter i en sprøjtepose og lav et mønster på tærten. brug evt. en gaffel eller tandstik til at lave et mønster.

afkøl tærten mindst en time.

 

 

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *