rabarber pistacie kage

maj 2015 088forår er rabarbertid.
de første skud af rabarber er kommet i min have. og de er brugt til denne skønne dessert med en fin grøn pistacie bund.

indeni er den skønneste rabarbermousse. pyntet med rabarber i den smukkeste lyserøde farve.

opskrift

pistaciebund

100 g pistacienødder

30 g sukker

30 g smør, smeltet

 

rabarbermousse

400 g rabarber

250 g sukker

1 tsk vanillesukker

3 dl piskefløde

2 blade husblas

 

rabarber strimler til pynt 

2-3 rabarber (alt efter størrelse)

100 g sukker

3 dl vand

pistaciebund: pistacienødderne blendes med sukker og den smeltede smør røres i. Blandingen fordeles i bunden af 4 kageringe a 9 cm. Brug en ske til at trykke pistacie bunden ned.

rabarbermousse: rabarberne skylles og skæres i ca. 1 cm stykker. Kommes i en gryde sammen med sukkeret  og bring det i kog, og lad det simre i ca. 20 minutter til rabarberne er møre. Husblassen lægges i blød i rigeligt vand i ca. 10 minutter. rabarberne sies til dl saft, der igen opvarmes . vrid husblassen fri for vand og rør dem ud i den varme rabarbersaft. afkøl til stuetemperatur. piskefløden piskes til skum med vanillesukkeret og vendes med den afkølede rabarbersaft. fordeles i de 4 kageringe og sættes på køl i 2-3 timer.

rabarber strimler:kom vand og sukker i en lille gryde og bring det i kog indtil sukkeret er opløst. lad det herefter simre videre. skyl rabarberne og skræl dem med en tyndskræller eller på et japansk mandolinjern. kom 2-3 rabarberstrimler  i gryden i ca. 30 sekunder og læg dem herefter fladt på køkkenrulle. fortsæt således med resten af rabarberne. fordel herefter rabarber strimlerne på de 4 rabarberkager, start med toppen og herefter siderne. klip rabarber strimlerne til med en saks, så de passer til kagerne. pensl kagerne med rabarbersiruppen, hvorfra rabarber strimlerne har kogt.

kagerne sættes på køl indtil servering.

 

 

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *