Solbær pannacotta

juli 2015 229

Solbær panna cotta med hvid chokolade creme og lakrids

En af sommerens musthave desserter.

Bær, bær, bær i lange baner.

Her en af mine absolut favoritter af sommerens bær. En sammensætning af solbær og hvid chokolade og et drys af lakridspulver.

Opskrift til 4 personer

Panna cotta:

  • 400 ml fløde
  • 50 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 blad husblas
  • 150 g solbær

Husblas lægges i blød i koldt vand til det er blødt. Solbær koges til alle bærene er bristet. Bærene sies fra, så kun saften bruges. Fløde og sukker koges op til kogepunktet i en lille gryde. Tages af varmen og tilsæt citronsaft ,solbærsaften og husblas og rør til husblassen er opløst. Flødeblandingen sis og fordeles i 4 dybe tallerkner eller skåle. Sættes på køl i 3-4 timer.

Hvid chokolade creme:

  • 50 g hvid chokolade, hakket f.eks. Callebaut
  • 1 1/2 dl fløde

 

Den hvide chokolade kommes i en skål. Fløden opvarmes og hældes over chokoladen uden at røre rundt. Lad stå i 5 minutter inden der røres. Chokoladen/flødeblandingen sættes på køl 3-4 timer. Piskes herefter op, til en fast creme. Kommes i en sprøjtepose.

Den hvide chokoladecreme sprøjtes i små toppe, fordelt på de 4 panna cottaer. Panna cottaerne drysses med lakridspulver og solbærstøv. Pyntes med skovsyre og solbær.

 

 

juli 2015 202

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *