Valentinskage

14. Februar fejrer vi Valentinsdag. De elskendes dag.

En stor traditionsrig dag i USA, som vi danskere tager mere og mere til os. Ihvertfald blomsterhandlerne?

Men hvis der er en undskyldning for at købe en buket blomster eller nyde en lækker middag, så er jeg med på vognen. Ikke mindst for at fejrer kærligheden og få lejlighed til at bage en lyserød hjerteformet kage?

Bag den lyserøde glasur gemmer sig en saftig citronkage.

Citronkage

60 g smør

100 g sukker

100 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 nip salt

1 æg + 1 æggeblomme

1 dl kærnemælk

Smør og sukker piskes sammen. Æggene piskes i et af gangen. Mel, bagepulver og salt sigtes og kommes i skiftevis med kærnemælk.

Dejen hældes i en hjerteformet silikone form eller anden 1 liters form og bages i 25 minutter ved 180 grader.

 

Drizzle

1 citron

1 spsk sukker

Saft og fintrevet skal af citronen og sukker blandes. Hældes over kagen, når den er bagt og stadig varm.

Afkøl kagen helt i formen.

 

Glasur

Citronsaft

Flormelis

Lyserød frugtfarve

Lyserøde sukkerperler

Lav en glasur af flormelis og citronsaft. Rør en anelse lyserød frugtfarve i.

Kom kagen på et kagefad og fordel glasuren over hele kagen. Pynt med lyserøde sukkerperler.

Glædelig Valentinsdag❤️

Follow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *